Journalistiek is een ruim begrip. Ik richt me voornamelijk op human-interestjournalistiek, maar kan ook blogs schrijven of over andere uiteenlopende onderwerpen. Ik heb al voor veel verschillende kranten, blogs, ondernemers en tijdschriften mogen schrijven. Ik wist met name artikelen te schrijven waarvan men dacht; ‘wat leuk, hoe komt ze er toch op?’. Vaak werden mijn artikelen dan overgenomen door grotere kranten waar ik geen vermelding bij kreeg. Jammer! Maar wel tof om te zien dat ik de eerste was. Interessante onderwerpen vinden? Dat kan ik zeker. 

Ik weet ook van alles te realiseren. Een dag meelopen in de Bijlmer Bajes tussen de gedetineerden, met een conducteur van de NS, ik reisde van Kollum naar Den-Haag om een bekende kunstenares te interviewen, allerlei artikelen over Het Stijljaar in Drachten voor Breeduit, ik zocht een opkomende influencer op uit de regio, interviewde een jongen met een passie voor make-up, wist voor een bepaalde modeltreinenclub door een artikel een nieuw pand te realiseren, vond personen met interessante eetgewoontes en ga zo maar door. Onlangs ook nog met een bordeelhouder gesproken die een club heeft op de Weaze. Allemaal onderwerpen waar je niet zo snel terecht zou komen, maar die ik toch weet te vinden en een mooi verhaal bij weet te schrijven. Zo krijg ik van veel mensen te horen: ‘jij zet de woorden op papier, wij zien het helemaal voor ons.’ Mijn woorden kunnen dus iemand alles voor zich laten zien. Beeldend schrijven vind ik daarom leuk om te doen, maar ondersteunen met beeld (zoals foto’s of een video) is ook leuk. Wist je dat ik voor een krant waarvoor ik schreef een grote aparte pagina kreeg, terwijl de krant daar normaliter nooit aan zou doen? Ik kreeg een eigen ‘rubriek’. Ik heb toen een interieur rubriek gedaan. Allemaal personen geïnterviewd met een mooi bijzonder interieur + een paar foto’s erbij. Mensen keken wekelijks oprecht uit naar mijn artikelen. Ook mocht ik mee op een persreis naar Brussel, om een artikel te schrijven over Brafa (Brussels Art Fair). Daarnaast ben ik ook goed in schrijven voor PR-gerelateerde zaken. Ik ben namelijk PR & Communicatieadviseur bij een diëtistenorganisatie. Marketing, PR en communicatie dus! 

Ik schrijf ook voor de Leeuwarder Studentenrkant waarbij ik student-gerelateerde artikelen schrijf. Tienermoeders/studerende moeders, zo staat er nog een artikel over ‘studeren in de bajes’ op de planning en leverde ik onlangs een artikel over ‘reanimeren kun je leren’ en ‘barslechte omgang met barpersoneel’ in. Een paar jaar geleden was ik fanatiek aan het bloggen, mocht naar grote productlanceringen en pers events. Mijn passie was toen echt productreview, een product reviewen en uiteindelijk promoten. 

Nieuwsgierig naar deze dienst geworden? Zoek je een tekstschrijver of journalist? Laat het mij weten en wie weet tot snel!

 

Ik heb o.a. artikelen geschreven voor:

Goede Reis! Magazine Arriva, Leeuwarder Studentenkrant, Kollumer Courant, Dokkumer Courant, Breeduit Drachten, Huis aan Huis Leeuwarden, Nieuwsblad van Noordoost Friesland, RTV NOF + NieuwsuitKollum, Mode&zo magazine, Beautypillow en Essentialiving 

Lisanne is heel goed met woorden. Een soort van taalkunstenaar! De woorden ‘lukt niet’ en ‘kan niet’ kent ze daarentegen niet, ze weet alles te realiseren. Lukt iets écht niet, dan zorgt ze ervoor dat het op een andere manier wél lukt.  Ze weet onderwerpen te vinden waar anderen niet snel op komen. Of alledaagse onderwerpen die voor de medemens heel gewoon zijn kan ze leuk herintroduceren waardoor men er toch een nieuwe kijk op krijgt. Door haar manier van schrijven zie je alles voor je zoals in een film. Je baalt eigenlijk van het feit dat een artikel op een gegeven moment een einde heeft. Daarnaast kan ze het heel mooi ondersteunen met fotografie of een video. Of ze nou een artikel over ondernemers schrijft of een hele interieurpagina maakt; ze is heel goed in wat ze doet. Lisanne kan goed werken in een team, maar zelfstandig werken kan ze ook. Ze koppelt alles terug wat fijn is. Verder zou ze door haar spontaniteit en verscheidenheid in soorten en manieren van schrijven overal en nergens kunnen werken!

 

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!
error: © 2019 Lisanne van der Ploeg