Fotoshoot: baby drieling

baby drieling

Een baby tweeling of baby drieling fotograferen stond nog op mijn lijstje van ‘dingen die ik graag wil fotograferen’. Ik plaatste een bericht op Instagram waarin ik mijn ‘bucket list’ toe ging lichten en kreeg een bericht: ‘ik heb een baby drieling die je wel mag fotograferen!’.

Waar Instagram wel niet goed voor is, want zo gezegd zo gedaan. Meteen een afspraak gemaakt om de drieling te fotograferen en ongeveer een week later was het al zover. Bij binnenkomst zaten er drie baby’s op de grond. Wat een lieverds! Een jongen en twee meiden. Aant, Ylse en Jynte. Grote zus Silke zat aan de salontafel te knutselen en keek rustig toe.

(meer…)

Fotoshoot op het strand

fotoshoot op het strand

Wat ik persoonlijk prachtig vind, is een fotoshoot op het strand. Het mooie water, de lichte kleur van het zand en als ik een familie en/of kinderen moet vastleggen, is dit een ideale plek, omdat kinderen ook zelf hun gang kunnen gaan. Heel belangrijk tijdens een fotoshoot!

Gisteren had ik een fotoshoot met Lisanna en Nina, twee zussen. Ze hadden prachtige witte jurkjes aan, past zo mooi bij de locatie.

(meer…)

Foto’s delen op social media/mijn website

foto's

Sommige fotografen plaatsen zomaar foto’s van klanten op social media en hebben zelfs in hun algemene voorwaarden opgenomen dat wanneer een klant een fotoshoot afneemt, de fotograaf de beelden of foto’s vrij mag gebruiken. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker de vraag: ‘je zet de beelden niet zomaar online toch?’.

Ik schrik van die vraag, omdat ook ik als fotograaf die vraag steeds vaker krijg. Denken mensen werkelijk zo? Dat ik ook zomaar iets online plaats, op mijn website, Facebook en/of Instagram? Ik? Als er één iemand secuur en voorzichtig met de beelden omgaat, dan ben ik dat wel. De foto’s en video’s die je op mijn social media en website voorbij ziet komen, zijn beelden van klanten waar ik altijd netjes aan vraag of ik iets mag publiceren.

(meer…)

Expectation v.s. reality

Newbornfotografie Friesland

Veel klanten slaat voorafgaand aan een fotoshoot vaak beelden op en maken een moodboard. Dit omdat mooie foto’s van anderen als voorbeeld kunnen dienen en men ook soortgelijke foto’s wil. Dit wordt veelal via Pinterest gedaan, waar het volstaat met picture perfect beelden. Maar zijn dit soort beelden wel realistisch?

Mijn stijl is licht en een hoop mensen boeken mij ook vanwege mijn lichte stijl. De wens en ‘verwachtingen’ om ook zulke lichte foto’s te krijgen zoals het gepinde Pinterestboard is groot. Ook worden voorbeelden van mijn website vaak gebruikt als: ‘zo wil ik het’. Heel leuk allemaal die voorbeelden, maar het moet ook kúnnen.

(meer…)

Loveshoot in Leeuwarden

Loveshoot in Leeuwarden

Afgelopen week had ik een loveshoot in Leeuwarden. In de gezellige, ydellische straatjes, maar ook in een mooi veld met wilde bloemen en bij een egale muur.

Een tijd geleden had ik een actie voor een loveshoot. Er werd massaal op die actie gereageerd en er werden waardebonnen gekocht om die later te verzilveren. Want dat mag ook, een ‘shoot’ kopen en later verzilveren. Bij deze tijd om te verzilveren!

(meer…)
Blog foto

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Ik ben Lisanne van der Ploeg, foto- en videograaf. Op deze blog zal ik mooie verhalen van shoots delen en uiteraard andere mooie momenten die ik meemaak.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!
error: